Site Logotype

Gyakran Ismételt Kérdések

A válasz határozottan nem, mivel a szálas szemöldöktetoválásnál a saját szálirányt követjük, így kifejezetten szükségünk van rá.

Nem! A szőrtüsző mélyebben helyezkedik el a bőrben, mint ahova mi lejuttatjuk a pigmentet. Emiatt a tetoválás során egyáltalán nem sérül a szőrtüsző.

Rémtörténetek keringenek arról, hogy mennyire fájdalmas a sminktetoválás. Régebben, valóban fájdalmasabb volt tetováltatni, hiszen híján voltunk az érzéstelenítőknek, és a gépek sem voltak olyan precízek, mint manapság.

Mára azonban már olyan érzéstelítőkkel dolgozunk, melyekkel minimálisra csökkenthető a fájdalomérzet, de inkább fogalmaznék úgy, hogy bizonyos területeknél tapasztalható egy-egy pici kellemetlen érzet.

A precíz, finom mozgású gépek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy ennyire minimálisra csökkenthető ez a „fájdalom”. Szemöldök esetében, azt szokták mondani a vendégek, hogy maga a szemöldök szedés jobban fáj mint a tetoválás. A szemhéjnál sem tapasztalható fájdalom, ennek a területnek a legrosszabb része a törölgetés, vagyis mikor tetoválás közben, áttörlöm a területet. A legérzékenyebb terület a száj. Az első kör, amíg „megnyitom” a bőrt, addig kellemtelen, de utána teljesen el lehet érzésteleníteni, akár a fogászaton.

Így ha csak a fájdalomtól való félelem, ami visszatart a tetoválásod elkészíttetésétől, akkor nem érdemes habozni! 

A válasz igen, de mindenféleképpen jelezd előre a szakembernek, hogy előre tájékoztatni tudjon a lehetőségekről!

Igen! Tévhit, hogy nyáron nem lehet tetováltatni. Megfelelő utóápolás mellet, semmi probléma nem lehet a tetoválásoddal, de ehhez be kell tartani a szakember utasításait. Nyáron ugyanis, nem elsősorban a meleg, ami problémát jelent, hanem a magas UV-sugárzás, mely befolyásolhatja a pigment beépülését a bőrbe. A kritikus az első 2 hét, mely időszak alatt, fényvédő használata kötelező! Óvni kell a naptól, tehát ez idő alatt TILOS a szolárium és a direkt napozás! Ugyanez igaz a téli időszakban is. Tetoválásodat, lehetőleg ne a vakációd köré szervezd, legyen az nyaralás, vagy síelés! 😉

A sminktetoválás olyan pigmenttel készül, melyet a szervezetünk képes lebontani. Betetoválásától számított 3 hónap múlva, az immunrendszer elkezdi lebontani a pigmentet. Ennek az eredménye az, hogy a tetoválásod elkezd halványodni, majd idővel színt módosítani. Pigment összetételtől függően, idővel picit vörösesebb, vagy fakóbb, szürkébb lesz. Ezért időközönként szükség van a tetoválásod frissítésére, hogy mindig szép ápolt, és természetes hatású legyen. Területenként és bőrtípusonként változó, hogy milyen sűrűn szükséges frissíteni.  A szemöldök esetében ez az idő 1-1,5 év, szemhéj esetében 2-3 év, száj esetében 2-4 év.

Nem! Bármilyen külső behatás, sérülés olyan folyamatokat indíthat el, melyekért nem vállalok felelősséget. Így ezekben az esetekben én nem készítem el a sminktetoválást. De erről mindenféleképpen konzultálj a szakemberrel, mielőtt bejelentkezel!

Menstruációs ciklus alatt, változhat a fájdalomtűrő képességünk. Ilyenkor érzékenyebbek vagyunk, és nehezebben viseljük a fájdalmat.  Időpontodat próbáld meg úgy időzíteni, hogy ne pont erre az időszakra essen!

A szemhéj- és a szájtetoválásnál a kezelt felület beduzzad, mely 1-2 nap alatt visszahúzódik, ezért úgy időzíts, hogy ne legyen fontos jelenésed az elkövetkezendő napokban!

Szájtetoválásnál kérlek előre, már a bejelentkezésnél jelezd, ha herpeszre hajlamos vagy! Ebben az esetben előkészületek szükségesek melyről személyesen tájékoztatni foglak!

Fájdalomcsillapító beszedése tetoválás előtt szükségtelen, erre a típusú fájdalomra nem igazán hat, sőt, akár hátráltató is lehet, így kérlek, ne tedd! Bizonyos fájdalomcsillapító gyógyszerek vérzékenyebbé tesznek. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, jelezd felém és segítek, melyek azok amiket beszedhetsz. Bízz bennem, nagyon jó, hatásos érzéstelenítőkkel dolgozom, nem hagylak szenvedni, ígérem! 😉

Nem! Hogy miért? Bőre könnyen kiszáradhat, elvékonyodik, sérülékennyé, hiperszenzitívvé válik, ezért a kezelés alatt és annak befejezése után fél évig kerülni kell a szépészeti beavatkozásokat, kozmetikai kezeléseket, vagyis például a sminktetoválást, hámlasztást, lézerkezelést.

Ezek hegesedést, bőrirritációt vagy a bőr elszíneződését okozhatják.

Olyan intenzív sporttevékenységet, ami erőteljes izzadással jár, NEM lehet végezni, egészen addig, amíg a seb le nem esik. (Ez területenként változhat.)