Site Logotype
MICROBLADING

Hogyan befolyásolják a bőrkondíciók a Microblading eredményeket?

Mielőtt sminktetováltatsz, érdemes végig gondolnod aktuális egészségügyi kondícióidat. Ez a Microblading technika esetében is ajánlott. Ha eldöntötted, hogy belevágsz, először meg kell győződnöd arról, hogy biztonságos-e a szemöldöktetoválás (és ez a technika) számodra a bőröd és a szervezeted általános állapotának tükrében.

Az egészségnek mindig az első számú prioritásnak kell lennie. Ha valamilyen bőrbetegség áll fenn nálad, akkor a Microblading lehet, hogy nem a legjobb megoldás számodra.

Mi is az a Microblading?

A Microblading egy ázsiai technika, melynek különlegessége, hogy nem tetováló géppel készül. Egy kis tollszerű kézi eszközbe behelyezett tűsorral készítjük el a szálacskákat, melyek gyógyulás után is annyira vékonyak, hogy összetéveszthetőek a saját természetes szőrszállal.

A végeredmény abszolút természetes, mintha egy szépen formázott, dús szemöldököd lenne.

Ekcéma, psoriasis, keratosis pilaris és dermatitis

Az ekcéma, a psoriasis és a dermatitis miatt kiütésre, bőrpírra, viszketésre és további irritációra hajlamos a bőr. A keratosis pilaris, más néven follicularis keratosis vagy „csirkebőr”, a szőrtüszők genetikai állapotára utal, mely apró dudorokban nyilvánul meg, és amelyet gyulladás kísér.

Ha a szemöldököd környékén vagy közelében ilyen bőrbetegségek jelennek meg, akkor lehet, hogy a Microblading esetedben nem jöhet szóba. Ha olyan bőrt tetoválunk, mely állandó irritációs állapotban van, nem kizárható, hogy a végeredmény foltos vagy egyenetlen lesz.

Krónikus pattanások és rosacea

A krónikus pattanások és a rosacea által érintett bőr nagyon könnyen vérzik, ami azt jelenti, hogy a pigmentek visszatartása sokkal alacsonyabb, mint az ilyen állapot által nem érintett bőr esetében. A Microblading eredménye így kiszámíthatatlan, és nincs garancia arra, hogy a szemöldököd szép, szimmetrikus marad. A vérzés maga a folyamatot rendkívül megnehezíti.

Zsíros bőr

A zsíros bőr különleges ápolást igényel. A Microblading bonyolultabbá teszi a mindennapi bőrápolást, mivel nem szabad erős bőrradírt használni, ha ezzel a technikával készült szemöldököd van. Az ilyen típusú bőrrel nehezebb dolgozni, mert nem reagál olyan jól a „beütésekre”. Emellett a tág pórusok, amelyek gyakran együtt járnak a zsíros bőrrel, természetellenesé és elkenődött hatásúvá tehetik a végeredményt.

Érdemes először egyeztetni a sminktetoválóval arról, hogy a bőrtípusodhoz milyen eljárást ajánl, ha pedig komolyak a panaszaid, mindenképpen ajánlott egy bőrgyógyásszal való konzultáció.

Meglévő szemöldök tetoválás

Hacsak a meglévő szemöldök tetoválás nem nagyon kopott vagy gyenge, a rátetoválás nem végezhető el. A bőr alatti tinta kiszámíthatatlanul viselkedhet, vagyis a már bent lévő és az újonnan beinjektált pigmentek színe összekeveredhet. Először érdemes megfontolni a tetoválás eltávolítását.

Legújabb kozmetikai töltőanyagok vagy Botox

Ha a szemöldököd környékére nemrégiben kozmetikai töltőanyag vagy Botox került, akkor várj egy kicsit, amíg az izmok teljesen „megnyugszanak”. Azt is fontolóra kell venned, hogy az arcszerkezeted hogyan fog változni, amikor a töltőanyagok felszívódnak, hiszen a végeredményhez kell illeszkednie a sminktetoválásodnak is.

Ha a kozmetikai töltőanyagok igénybevételét és a Microbladinget is fontolgatod, akkor a legjobb, ha a szemöldököddel kezdesz. Ily módon a bőrgyógyász pontosabb képet kap arról, hogy hol kell beinjektálni a Juvedermet vagy a Botoxot.

Kemoterápiás kezelés

A Microblading kiváló megoldás lehet azok számára, akik súlyos betegségek miatt bekövetkezett hajhullással, szemöldökszőrhullással küzdenek. A rákkezelésben részesülőknek a Microblading előtt azonban kötelező egyeztetniük kezelőorvosukkal!

Leégés

Mivel a leégett terület gyakran hámlik, a legjobb, ha vársz, amíg meg nem gyógyul teljesen a bőröd. A leégés befolyásolja a Microblading eredményét a gyógyulási folyamatban is, ezért ügyelj arra, hogy a tetovált szemöldököd a megfelelő módon óvd a napfénytől.

Egyéb kondíciók

A Microblading nem lehet opció terhes nők, szoptató nők, súlyos szívbetegségben szenvedők, hemofília vagy lupus esetén. Ha valamilyen erős gyógyszert szedsz, az orvosod vagy gyógyszerészed tud pontos tájékoztatást adni arról, hogy igénybe vehetsz-e sminktetoválás szolgáltatást.

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal, együtt biztosan megtaláljuk a megoldást!

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.