Site Logotype
ÖNBIZALOM

Hogyan segít a sminktetoválás visszanyerni az önbizalmadat?

Az önbizalom visszanyerése egy összetett és bonyolult folyamat, különösen, ha súlyos betegség, baleset következményeként vesztetted el. Abban az esetben sincs könnyű dolgod, ha más okok, körülmények miatt nem vagy megelégedve a külsőddel. A különböző terápiák segítségedre az önértékelésed balanszba állításában, ugyanakkor sokan nem gondolnák, de a sminktetoválás is bizonyítottan gyógyír ebben az esetben.

De hogyan? Mi olyan különleges a tartós sminktetoválásban? Nem számít, hogy betegség, baleset miatt, vagy más okból kifolyólag vagy elégedetlen magaddal: a sminktetoválás azáltal, hogy természetes módon emeli ki arcod előnyös tulajdonságait, új színben tüntet fel. Nem drasztikus átalakulást eredményez, csupán elfed vagy kiemel bizonyos részeket, ezáltal segít neked abban, hogy más szemmel tekints magadra, melyet természetesen a külvilág is érzékelni fog.

Továbbá ne felejtsük el, hogy a sminktetoválás képes arra, hogy visszaadjon valamit, amit az élet elvett. A rákos túlélők például a kemoterápia miatt elvesztik szemöldök szőrüket, mely szemöldök tetoválással maradéktalanul korrigálható. A kozmetikai tetoválást sikeresen alkalmazzák a mellrák legyőzése után mellbimbó tetoválás esetén is, vagy baleset miatt torzult ajkak esztétikai helyrehozatalakor (hegek, hasadékok elfedése). Vannak, akik azért fordulnak szakemberhez, mert nem elégedettek ajkaikkal, szeretnék kiemelni szemeiket, karakteresebbé kívánják tenni szemöldöküket egy természetes megoldással, vagy mert időt, pénzt, energiát szeretnének spórolni.

Több alkalommal tapasztaltuk, hogy tetoválás után vendégeink arcára szinte ösztönösen kiült egy elégedett mosoly. A végeredményt látva érezhetően megváltozott lelkiállapotuk, ragyogóbb lett a tekintetük, többet beszéltek, felszabadultabbak lettek. Elindult az a folyamat, melynek végén egy magabiztos, önértekelési problémákkal már nem küzdő, elégedett hölgy válik majd belőlük. A sminktetoválás ehhez hatékony kiindulópont lehet.

Nagyon fontos ugyanakkor szem előtt tartani, hogy csak megfelelő szakképesítéssel és több éves tapasztalattal rendelkező sminktetováló képes arra, hogy elindítson téged ezen az úton. Ne felejtsd el, hogy a rosszul megválasztott „sminktetováló” inkább árt, mint használ. Azt javasoljuk, hogy ebben az esetben lehetőleg ne spórolj. Annak ellenére, hogy a különböző szalonok és művészek árai eltérőek, a magasabb árak gyakran indokoltak. Mindenképpen végezz kutatást azelőtt, hogy bejelentkezel valakihez – tekintsd meg a munkáit, a vendégek véleményeit, a szalonról készült képeket stb.

A sminktetoválás tehát egy nagyszerű lehetőség mindenkinek, aki úgy érzi, hogy valamit meg kell változtatnia önmagán annak érdekében, hogy boldogabban éljen, és teljes mértékben elégedett legyen a külsejével.

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.