Site Logotype
KULISSZÁK MÖGÖTT

Közeleg az időpontom – mire számítsak?

Elsőre ijesztő lehet bármilyen kozmetikai kezelés, különösen akkor, ha az arcodon szeretnél apró esztétikai módosításokat végeztetni. Annak ellenére, hogy izgatottan várod az időpontodat, meglehet, picit kellemetlenül érzed magad, mert aggódsz a végeredmény miatt.

A sminktetoválás kapcsán fontos tudnod azonban, hogy mi semmit nem bízunk a véletlenre. A konzultáció során alaposan felmérjük az igényeidet, javaslatokkal élünk, a korrekció alkalmával pedig tökéletesítjük a tetoválást annak érdekében, hogy pontosan olyan legyen, mint amilyet elképzeltél.

Sminktetoválás előtt

Hatékony érzéstelenítőinknek köszönhetően fájdalmat nem, csak kellemetlenséget fogsz érezni, tehát ettől nem kell tartanod. Ha esetleg a minőség kapcsán vannak félelmeid, érdemes átnézned korábbi munkáinkat, melyek alapján fel tudod mérni, milyen kvalitásúak a sminktetoválók az Endless Beauty szalonban.

Fontos tudnod, hogy mielőtt elkezdjük a munkát és megálmodjuk, kivitelezzük sminktetoválásodat, néhány dolgokról meg kell győződnünk. Vannak bizonyos alapinformációk és betegségek, amelyekről tudnunk kell. Ilyenek a szívbetegségek, vérzékenység, cukorbetegség, allergia latex, fémek vagy más anyagokkal szemben, bőrbetegségek (pl. ekcéma, psoriasis és mások), hemofília és más keringési rendellenességek, gyógyszeres kezelések, terhesség, szoptatás.

Ha a fentiek közül bármelyik fennáll nálad, az még nem jelenti azt, hogy nem készülhet számodra sminktetoválás, de mindenképpen elővigyázatosabbak kell lennünk.

A szalonba való érkezésed után megkínálunk kávéval, teával, vízzel, majd egy űrlapot adunk át neked. Miután kitöltötted, irány a sminktetováló szoba!

Konzultáció

A konzultáció célja a sminktetoválás teljes mértékű személyre szabása. Megvizsgáljuk a bőröd, hogy legmegfelelőbb pigmentet használjuk. Természetesen a személyes preferenciáidat is ezalkalommal beszéljük meg, de tapasztalt sminktetováló szakemberekként szakmai tanácsokat adunk neked arról, hogy melyik szín, technika, forma fog a legjobban állni neked.

Amint ezekkel megvagyunk, előrajzolunk. A rajzot tudjuk módosítani, ha bármilyen okból kifolyólag nem tetszik neked – ez olyan, mint egy vázlat, korrigálható. Ha elégedett vagy a tervezett formával, továbbmegyünk a sminktetoválás megkezdéséhez.

Sminktetoválás közben

Amint készen állsz a továbblépésre, akkor helyi érzéstelenítést alkalmazunk a kezelt területen. Az érzéstelenítő hatóideje kb. 20 perc. Miután ezzel megvagyunk, megkezdjük a mikropigmentáció folyamatát. A kezelés másfél órától két és fél óráig tarthat, attól függően, hogy milyen sminktetoválás készül. Ezalatt természetesen fel lehet állni, el lehet menni mosdóba és lehet inni is.

Sminktetoválás után

Alapos utógondozási útmutatót fogunk neked adni. A frissen tetovált felület színe minden esetben sötétebb, mint a leendő eredmény, a látható árnyalat nagyon sok esetben eltér a leendő színtől. A sötétebb réteg pár nap után finoman leválik. Szemöldök és szemhéj esetében ez 7-10 nap, szájnál kb. 4 nap. Ha nem látható a finom pörk leválása, az is teljesen normális, de az is természetes, ha tovább van fent, mint 7 nap, és esetleg vastagabb a var, ilyenkor krémmel javasolt az ápolása napi 1-2 alkalommal. A pörk vagy var leválását kaparással, vakarással, dörzsöléssel nem szabad elősegíteni! Szemöldök és száj esetében a tetovált felületet 24 óráig szárazon kell tartani. 24 óra elteltével a tőlünk kapott krémmel szükséges naponta 2, max. 3 alkalommal vékonyan kenegetni. Szaunát, uszodát, szoláriumot és gőzölést tartalmazó kozmetikai kezelést az első 1 hétben kerülni kell.

Sportolni nyugodtan lehet, a fokozott izzadással és a terület esetleges felázásával járó sportokat azonban érdemes kerülni. Szoláriumba a harmadik héttől lehet menni, de a tetovált területet le kell takarni, mert az UV fény módosíthatja a pigment színét. Ha nyáron készül a tetoválás, akkor magas faktorszámú stiftet érdemes használni a tetovált felületen napozás esetén. A tetoválás élettartamát csökkenti a napsugárzás, ezért nyaralás, napozás során érdemes fényvédővel kenni a tetovált területet. A sminktetoválások összességében nagyon könnyen gyógyuló eljárások, mert a bőr legfelső rétegét érintik. Bővebben itt olvashatsz az utóápolásról.

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.