Site Logotype
ELTÁVOLÍTÁS

Miért kékültek be a tetovált szemöldökök?

Miért módosulnak a sminktetoválások színei?

A kérdésre a választ a felhasznált pigmentek minősége adja meg, de nem kizárólag ez az ok húzódik meg a jelenség mögött. Általában az ilyen típusú elszíneződéssel rendelkező vendégek régi típusú szemöldöktetoválást viselnek, amit sok évvel ezelőtt, régi technikával, régi típusú pigmenttel készítettek el. Manapság a sminktetováló szakemberek már modern, természetes hatású technikákat alkalmaznak, újgenerációs pigmenteket használnak, amelyek szépen, egyenletesen fakulnak, ami után a frissítés következhet.

Sajnos többször előfordul, hogy frissítés alkalmával a bőr nem vesz fel több színt. Ennek az az oka, hogy a bőr túltelítődik, nem képes több pigment felvételére. Ebben az esetben az egyetlen megoldás a sminktetoválás eltávolítása, halványítása. Szakszerű kezelés után, a bőr állapotának megóvása esetén, szép új tetoválást lehet készíteni az adott területre.

A nehézfémek jelenléte

A régi típusú pigmenteknek elég magas volt a nehézfém tartalma. Mára ezeket szigorú szabályozás korlátozza. A kékre színeződő szemöldökök egyik oka, a pigmentekben lévő nehézfémek jelenléte volt, de számos befolyásoló tényezője van az elszíneződött végeredményeknek. Fontos, hogy mielőtt igent mondasz a sminktetoválásra, kérdezd ki a szakembert a pigment összetevőiről. Győződj meg arról, hogy kifogástalan minőségűek!

Még a legjobb minőségű pigment is kékesnek tűnhet idővel, a lebomlási folyamatok és a bőrtípus befolyása miatt. Egy jó szakember a szín kiválasztásakor figyel a bőrtípusra és a bőr tónusára ezek alapján kiválasztva a vendég számára legmegfelelőbb összetételű, színmélységű, altónusú pigmentet. Fekete pigment csak a szemhéjakon használható, keverőszínként sem alkalmazhatjuk szemöldök területen.

Bizonyos betegségek, orvosi kezelések alatt és után megváltozik a bőr minősége, elvékonyodhat a hám. Ilyen esetben fontos tájékoztatni a szakembert, mert a kezelés különös körültekintést igényel.

Mi okozza a színmódosulást?

Sminktetoválás során olyan színanyagot juttatunk a bőrbe, melyeket szervezetük képes lebontani. Ezeket a pigmenteket ideális esetben a bőrünk irharétegének felső egyharmadába juttatjuk be. Szervezetünk felismerve ezeket az idegen anyagokat, elkezdi lebontani őket, így idővel intenzitásbeli és árnyalatbeli színmódosulás következik be. Pigment összetételétől függően ez a módosulás okozhat egy melegebb vörösest tónust vagy egy hamvasabb szürkés tónust. A szakember dolga az, hogy eldöntse az adott bőrtípus, altónus és választott technika alapján, hogy melyik összetételt választja.

Eltávolítás vagy színkorrekció

A kékes-szürkés árnyalat nem tűnik el magától. Kétféleképpen lehet kezelni, az első az eltávolítás, ami hosszabb folyamat és türelmet igényel, de hosszú távon kifizetődőbb.

Egy másik lehetőség a szemöldök korrekciós színnel való áthúzása, de ebben az esetben idővel fennáll annak a lehetősége, hogy a kék-szürke szín visszatér, átüt az új tetoválás alól. Mielőtt a színkorrekció mellett döntünk, a tetoválónak meg kell győződnie arról, hogy kellő mértékben meg van fakulva a régi tetoválás.

Mielőtt sminktetoválást készíttetsz, alaposan tájékozódj! A sminktetoválások bizonyos időközönként területtől függően frissítést igényelnek, így ha belevágsz, tudnod kell, hogy mire számíts! Körültekintően válassz szakembert, nézd meg a munkáit, friss és gyógyult állapotában is. Kérj tájékoztatást és hozz alaposan átgondolt döntést, hiszen ez hosszútávra szól!

*A kiemelt képeken egyik vendégünk látható. A felső kép illusztrálja, hogy milyen tetoválással érkezett hozzánk, a középső az eltávolítás utáni állapotot mutatja, az alsó pedig az általunk készített szép végeredményt.

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.