Site Logotype

Az innovatív lézeres technológia révén könnyedén eltávolíthatjuk a nem kívánt tetoválásokat!

Egyre többször érkeznek hozzánk olyan vendégek, akiknél sajnos már nincs lehetőség a sminktetoválás korrekciójára, az egyetlen út a tetoválás lézeres eltávolítása, mely egy egyre gyakoribb nem sebészeti beavatkozás. Ehhez a kezeléshez a ma ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb berendezést használjuk – a lézeres beavatkozás képes többféle színű pigmenteket is eltávolítani.

Hogyan működik a lézeres tetoválás eltávolítás?

A lézeres tetoválás eltávolítás során a lézer rövid ideig tartó, nagy energiájú impulzusokkal feltöri a pigmenteket, majd energiája elnyelődik a festékben és apró szemcsékre hasítja azokat. A szemcsék a nyirokkeringéssel távoznak és így végleg kiürülnek a szervezetből. A lézer a környező szöveteket megkíméli a túlmelegedéstől, így a bőr maradandó károsodása, hegesedése nélkül tudunk dolgozni.

Fontos, hogy a bőrt felkészítsük, előkészítsük a művelet előtt, hogy ne legyen kiszáradva, illetve sokáig napoztatva a beavatkozás idejére. (Javasoljuk, hogy lézerkezelés előtt legalább 2 hétig NE napozzon, NE szoláriumozzon!)

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges!

A lézeres tetoválás eltávolításhoz szükséges kezelések számát a tetoválás elhelyezkedése, mélysége, színe és kora alapján tudjuk meghatározni. A kezelést követően kb. 3-4 hét elteltével tűnik el a szétrobbantott pigmentállomány. Miután regenerálódik a bőr, sor kerülhet a következő kezelésre. Ekkor már mélyebbre hatol a lézer, majd ismételten szükséges pár hét ahhoz, hogy felszívódjon a kezelt festékmennyiség.

A tetoválás eltávolításához alapvető beavatkozásait addig szükséges ismételni, míg a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan el nem tűnik. A lézerkezeléseket 4-8 hetente ismételjük, hiszen meg kell várnunk azt, hogy az előző művelet után a bőr regenerálódása befejeződjön.

Hány beavatkozásra van szükség a végleges tetoválás eltávolításhoz?

A tetoválás végleges eltüntetéséhez átlagosan 3-10 kezelés indokolt, de több szín vagy mélyebben elhelyezkedő pigmentek esetén több alkalomra is számítani lehet. A kezelések száma függ a festék minőségétől, mennyiségétől és a bevitel mélységétől.

Van lehetőség próbakezelésre is a kezelendő festékmintán, mely során láthatóvá válik a lézer és a pigment kölcsönhatása, így nyomon követkető a kezelés várható eredménye.

Milyen mellékhatásai lehetnek a tetoválás eltávolítás kezeléseinek?

A tetoválás eltávolítás első kezelése után a tetoválás sötétebb színű lehet, ami a beavatkozások folytatásával halványodni fog. Enyhe varr képződés, hámlás, hólyagosodás előfordulhat. Tipikus jelenség a kezelés utáni kifehéredés, néhány óra alatt elmúló bőrpír, duzzanat vagy égő érzés. Enyhe mellékhatásokként jelentkezhet a bőrpír, duzzanat, hólyagosodás, száraz bőr, vörös foltok, akne szerű piros gyulladásos pöttyök, szőrszálak kifehéredése vagy átmeneti hiperpigmentáció.

Súlyos mellékhatásokként előfordulhat tartós hypo- és hiperpigmentáció, tartós foltos fehéredés, súlyos urticaria, tartós akne szerű piros pöttyök, herpes simplex aktivitás, hegek, vas tartalmú festék lekezelése a festékanyag befeketedéséhez vezethet, így nem javasolt.

Mit kell tenni a tetoválás eltávolítás kezelései után?

A kezelést követően az általunk javasolt bőrvédő készítménnyel ajánlott kezelni a felületet, hogy védjük a kiszáradástól és hogy elkerüljük a hegesedést, sebesedést. A fényvédő krém használata kötelező! A kezelések után 48 óráig ne áztassa a kezelt területet vízben, ne szaunázzon és ne végezzen izzasztó edzéseket. A kezelés után ritkán jelentkezhet hólyagképződés, esetenként pontszerű vérzés. A dohányzás és alkoholfogyasztás késlelteti a gyógyulási folyamatot. A bőr egy tetoválás eltávolító kezelés után 2 héttel tekinthető gyógyultnak. A kezelések után 4-5 hétig TILOS a napozás és a szolárium, mert hiperpigmentációt okozhat!

A lézeres kezelés nem tud korrigálni minden elvárást a kezelendő bőrfelszínen!

Nem lehet mindent ezzel a módszerrel, beavatkozással megoldani. Csak olyan korrekció hajtható végre, amelyet a lézer és a festék egymásra gyakorolt hatása lehetővé tesz. Megnézzük a pigmentek milyenségét, mennyiségét, illetve azt, hogy mennyire mélyen helyezkedik el és javaslatot teszünk arra vonatkozóan, hogy hogyan javítsunk az elvárt eredményen.

A beavatkozás előtt minden esetben fényképet készítünk az aktuális állapotról. A fotók lehetővé teszik a tetoválás eltávolítás menetének vizsgálatát, értékelését.

Mennyire fáj a lézeres tetoválás eltávolítás?

A lézeres tetoválás eltávolítás nem feltétlenül igényel érzéstelenítést, minimális fájdalommal jár. A lézerből fényimpulzusokkal lövéseket adunk a pigmentekre, a kezelés alatt enyhe fájdalomérzet előfordulhat és apró csattanások hallhatók. A lézer energiája elnyelődik a festékben és apró szemcsékre hasítja azt.

Ellenjavallatok: terhesség, szoptatás, fél éven belüli retinoid terápia, keloid hajlam, allergiás reakció, cukorbetegség, vérzékenység, epilepszia, daganatos megbetegedések, lázas állapot, gyulladás a szervezetben, lupus autoimmun betegség, akne kezelése az elmúlt 6 hónapban, gyulladt sérült bőr, hipopigmentáció, rheumatoid arthritis, herpes kezelt felületen, HIV/AIDS, napozás (az elmúlt hónapban barnult bőr), pacemaker, fém a testben, vas tartalmú festék.

A kezelés eredményei a kezelés utáni hónapokban észlelhetők. Teljes biztonsággal nem lehet előre jelezni a kezelés eredményét.

Ha további kérdéseid vannak, bővebb információkért keress minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!