Site Logotype
SZÁJTETOVÁLÁS

Szájtetoválás színek – mi alapján válasszak?

Amikor úgy döntesz, hogy ajaktetoválást készíttetsz, többek között ezek a kérdések motoszkálhatnak a fejedben: milyen színt/színeket válasszak? Milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani az ajaktónust? Ebben a cikkben ezekhez adok némi fogódzót.

Mielőtt azonban belevágnánk, fontos megérteni néhány dolgot az ajkak pigmentációjával kapcsolatban.

A „hozott anyag” továbbfejlesztése

A szájtetoválás lényege, hogy kiemelje a természetes ajkakat, és bizonyos technikák alkalmazásával a teltség benyomását keltse. Ugyanakkor egy ajaktetoválás önmagában nem teszi dússá az ajkakat, ezért ne számíts teljesen új megjelenésre a szájtetoválást követően. A szájtetoválás nem plasztikai beavatkozást jelent!

Továbbra is használhatsz rúzst

A szájtetoválás – kivitelezésétől függően – egy szép alapként funkcionál, vagyis nem kell kidobnod a teljes rúzs- és szájfénykollekciódat, valamint ajakbalzsamaidat a tetoválást követően.

De! Soha ne használj rúzst a gyógyulási folyamat alatt, viszont azt követően a szokásos módon alkalmazhatod a sminkeket, ha szeretnéd. Például, ha a Nude Lips technikával készült finom szájtetoválás áll hozzád közel és visszafogottabb vagy a mindennapokban, de egy partyra feldobnád a megjelenésed egy piros rúzzsal, akkor nyugodtan.

Lehet, hogy az elején kísérletezned kell majd a színekkel, ami voltaképpen egy kreatív és izgalmas folyamat, úgyhogy ne félj tőle!

A szín idővel elhalványul

Mivel a sminktetoválás során létrejött pigmentáció eltér a hagyományos testtetoválások során alkalmazott festékhasználattól, így az ajaktetoválások esetében bizonyos mértékű fakulás várható. Ez egy természetes folyamat, ami minden vendég esetében fennáll, tehát, ha elkezd halványodni a tetoválásod, ne ess kétségbe, mert van megoldás.

A természetes színedhez nagyon közel álló tónusokat valószínűleg két évente egyszer kell frissíteni, míg, ha két-három árnyalattal távolodsz a természetes színedtől, előfordulhat, hogy néhány évig vagy még tovább nem lesz szükség a frissítésre.

Milyen árnyalat illik a bőrtónusodhoz?

A hozzád leginkább passzoló színek függnek a bőrtónusodtól és arcszínedtől. Vizsgáld meg a bőröd színét és nézz szét a rúzsaid között, de a sminktetováló szakember is segít a megfelelő árnyalatok kiválasztásában.

Lássuk a leggyakrabban előforduló bőrtónusokat és a hozzájuk passzoló színeket!

Extra fakó bőr

Ha sápadt és fakó színű a bőröd, a legjobb megoldás, ha egy nude ajakszínt választasz. Gondolj a barackszínű árnyalatokra, amelyeket feldobhatsz egy átlátszó szájfénnyel a tökéletes nappali megjelenés érdekében. Kerüld a barna vagy a bordó sötét árnyalatait, mert ezek túlságosan elütnek a bőröd színétől!

Olíva bőr

Ha olívaszínű az arcbőröd, akkor jól állnak neked a meleg, természetes tónusok. Keresd a naplemente vöröseit, az élénk korallokat és a meleg borostyánt, amelyek szépen rezonálnak a bőrszíneddel. Kerüld a lilát, mert kihozza a bőröd sárgáját, amitől sápadtnak tűnsz majd.

Sárgás tónusú bőr

Ha nem egészen olíva, de nem is fakó a bőrszíned, akkor a kék alapú vörös illik hozzád! A pinkek és a bronzok is nagyon jól működnek, de kerüld a lilát, ha nem akarsz még sárgábbnak tűnni!

Rózsaszínes tónusú bőr

Ha a sápadt és az olíva között vagy, erős pink beütéssel, ragaszkodj az őszibarack tónusokhoz a természetes megjelenés érdekében. Még látványosabb végeredményt érhetsz el, ha kipróbálod a téglavörös vagy narancs alapú vöröset, de ne válaszd a kék alapú vöröset, mert az nálad nem annyira nyerő.

Maradt még kérdésed a szájtetoválások kapcsán? Fordulj hozzánk további tanácsokért és jelentkezz be az Endless Beauty szalonba, hogy Te is megtapasztalhasd a szájtetoválás varázsát!

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.