Site Logotype
SZEMHÉJ TETOVÁLÁS

Szemhéj kontúr tetoválás – miért fogod imádni?

A szemhéj kontúr tetoválás nem más, mint egy élesen, precízen kirajzolt tusvonal, mely igazán igézővé teszi a tekintetedet. Magában foglalja a pillatő tetoválást is. Előnye, hogy bármilyen vastagságban elkészíthető, attól függően, hogy csak egy szolid kontúrt vagy igazi macskaszemeket szeretnél.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek! De ha kicsit szűkíteni akarnám a kört, azt mondanám, hogy elsősorban azoknak, akik alapvetően kedvelik a szemhéjsminkeket és gyakran használnak eyelinereket, viszont már belefáradtak abba, hogy:

  • az átlagosnál zsírosabb bőrük miatt gyakran elkenődik a sminkjük
  • a nyári melegben és/vagy sportolás közben állandóan azzal a bizonyos „pandaszem” effektussal küzdenek
  • szeretnének ilyen sminket viselni, de nincs meg a kellő kézügyességük ahhoz, hogy szép formát készítsenek maguknak
  • gyengébb látásuk vagy kontaktlencséjük akadályozza őket a sminkelésben
  • érzékeny a szemük a kozmetikai termékekre
  • alopeciájuk miatt kevés szempillájuk van, ami miatt mindennap sminkelnek, hogy még inkább kiemeljék szemeiket, ami idő- és energiaigényes folyamat

A szemhéj kontúr készíthető finom, elegáns vagy markánsabb stílusban is (ha az utóbbi irány áll hozzád közelebb, akkor inkább a szemhéj satírt javaslom), bármilyen színben. A képzeletnek csak a kreativitás szabhat határt!

Hogyan zajlik a folyamat?

Nos, a folyamat meglepően egyszerű. Az előzetes egyeztetetések után a szín kiválasztása történik, majd az előrajzolás és az érzéstelenítés. A tetováláshoz csak akkor kezdek hozzá, amikor te már jóváhagytad az előzetesen készített vázlatot. Minden esetben igyekszem úgy dolgozni, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozzam neked.

A tetoválás során minimális fájdalom léphet fel, amit enyhe karcoláshoz vagy viszkető érzéshez tudnék leginkább hasonlítani. Nem mondhatom, hogy a szemhéj kontúr tetoválás 100%-ban fájdalommentes, mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, de elmondhatom, hogy a vendégek visszajelzései alapján nem kell tartanod a nagy fájdalmaktól!

Mire számíthatok a tetoválás után?

Szemnél a duzzanat másnap reggel fokozottabb, mint közvetlenül a tetoválás után, de az elkészült vonal feletti pirosabb, duzzadt rész is teljesen normális. Van, akiknél a vékonyabb bőr és a gyengébb érfalak miatt kis bevérzések is tapasztalhatók, ezek teljesen elmúlnak egy pár nap után.

A két szem eltérően lehet duzzadt, ezért az elkészült vonal aszimmetrikusnak tűnhet, de valójában nem az!

A szem duzzanata kb. 3 nap után elmúlik, a pörk 5-7 nap után esik le. Szempillaspirált, szemsminket kerülni kell a pörk leválásáig, mert ezeket csak dörzsölő mozdulatokkal lehetne lemosni, ami viszont kerülendő! Hűtőtasakot nyugodtan lehet használni, de fagyasztani nem szabad a szemhéjat. A 4-14. nap körül még kicsit feszülni és húzódni fog a varr a szemhéjon, de az azt követő néhány napban már szinte tökéletes lesz, mintha csak ki lennél sminkelve.

A korrekció alkalmával még javítunk itt-ott, ahol szükségét érzed, és utána végre teljes mértékben elhagyhatod a szemceruzát!

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.