Site Logotype

Zsírfagyasztás, kriolipolízis

„Fázzuk ki” a zsírt, avagy a kriolipolízis csodája az alakformálásban!

Furcsán hangozhat az állítás, miszerint, ha megfelelő fagyasztó hatás éri a kezelendő bőrfelületet, akkor az alacsony hőmérsékleti viszonyok szelektíven károsíthatják a megvastagodott zsírdepókat, illetve a – születési méretéhez képest – többszörösére dagadt zsírsejteket. Csupán annyit kell tennünk, hogy – amit évezredek óta elvisel az emberi szervezet – vacognunk kell a téli kemény időszakban.

Mi is maga a folyamat, mitől szabályozott a kriolipolízis?

A kezelés során a hidegterápiával könnyebb módon érhetünk el – elhanyagolható mellékhatás mellett – olyan zsírsejt léziót, mely szabályozott formában igen hatásos módon csökkenti a zsírpárnák vastagságát.

Kutatások kimutatták, hogy a zsírsejtek rosszabbul tűrik a fagyasztást, mint a melegterápiákon alapuló viszonyokat jobban tűrő cellulit sejtek.

A szervezet közvetlen módon reagál a hideghatásokra, összehúzza az ereket, próbálja csökkenteni a hőleadást (termikus egyensúly). A csökkent vérellátottság során kevesebb oxigén jut az adott területre, oxigénhiányossá válnak a sejtek és a hidratáltságuk is drasztikusan csökken.

Kavitáció

A kavitálás egy erős hanghullám okozta robbanás, melynek hatására a zsírsejtek szinte szó szerint szétrobbannak, majd egymástól elkülönülve, leválva távoznak a kötött szöveti részből és az anyagcsere folyamatok által szervezetünk a szétroncsolt zsírsejteket kivezeti.

Rádiófrekvencia

A rádiófrekvencia behatásnak eredményeként a bőrben rövid idő alatt elképesztő mennyiségű kollagén termelődik válaszreakcióként, így elérve a feszes, sima, ránctalan bőrfelületet a kezelt területen.