Site Logotype
ESKÜVŐ

Sminktetoválást szeretnél viselni az esküvődön? Akkor ezekre figyelj oda! (TEDD/NE TEDD)

Tedd és ne tedd, avagy ttippek arra az esetre, ha sminktetoválást szeretnél viselni az esküvődön!

TEDD:

1. Végezz kutatást! Mielőtt beiratkozol szakemberhez, mindenképpen járj utána, hogy ki ő, milyen tapasztalattal rendelkezik, nézz előtte-utána képeket és esetleg iratkozz be hozzá egy konzultációra is. Ne feledd, ez arcod egyik leglátványosabb területe, nem bízhatod akárkire!

2. A konzultáció során mutasd meg a sminktetoválónak kedvenc esküvői sminkjeidet, vigyél magaddal pár képet aktuális favoritjaidról. Így könnyebben ki tudjátok majd választani a hozzád, stílusodhoz, igényeidhez leginkább passzoló formát, technikát.

3. A sminktetováló nem gondolatolvasó, így minden aggályodat, kérdésedet, kérésedet ossz meg vele! A kifogástalan végeredmény egyik alapfeltétele a hatékony kommunikáció. Különösen fontos ez akkor, ha valamire allergiás vagy.

4. Az esküvők általában a nyári, meleg időszakban zajlanak, de tévhit, hogy nyáron nem lehet tetováltatni! Megfelelő utóápolás mellett semmi probléma nem lehet a tetoválásoddal, de ehhez be kell tartani a szakember utasításait. Nyáron a magas UV-sugárzás jelenti a legnagyobb problémát, mely befolyásolhatja a pigment beépülését a bőrbe. A kritikus az első 2 hét, mely időszak alatt fényvédő használata kötelező! Óvni kell a naptól, tehát ez idő alatt tilos a szolárium és a direkt napozás!

NE TEDD:

1. A sminktetoválással kapcsolatban is igaz, hogy a minőségi munkát meg kell fizetni. Éppen ezért nem ajánlatos igent mondanod az „olcsó” megoldásokra, mert ez azon túl, hogy esztétikailag csalódást fog neked okozni, egészségtelen és veszélyes is lehet! Tudod, olcsó húsnak híg a leve… Ha már sok-sok pénzt kiadtatok az esküvői dekorra, akkor miért pont magadon spórolnál?

2. Ne ijedj meg, ha a tetovált terület az első néhány napban nem olyan, amilyennek elképzelted. A pigmentek végleges beépüléséhez és a gyógyuláshoz el kell telnie egy kis időnek. Légy türelmes!

3. Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen a Nagy Napra, érdemes 8-10 héttel az esküvő előttre időpontot kérned. De mivel általában hosszúak a várólisták, jobb, ha már ma egyeztetsz az időpont miatt!

4. Semmiképpen se halaszd el a második, korrekciós alkalmat, hiszen ez csaknem ugyanolyan fontos, mint az első alkalom!

5. Ne legyenek irreális elvárásaid a végeredménnyel kapcsolatban. A sminktetoválás valóban csodákra képes, de sok minden függ a bőrtípusodtól, az arcformádtól, valamint attól, hogy milyen hamar gyógyul az adott terület. Nincs két egyforma végeredmény.

6. Ne félj tőle, nem fáj, inkább kellemetlen – de a végeredmény 100%, hogy kárpótol majd!

És hogy az esküvő után meddig fog tartani a tetoválásod?

Időközönként szükség van a tetoválásod frissítésére, hogy mindig szép, ápolt és természetes hatású legyen. Területenként és bőrtípusonként változó, hogy milyen sűrűn szükséges frissíteni. A szemöldök esetében ez az idő 1-1,5 év, szemhéj esetében 2-3 év, száj esetében 2-4 év. (További információk a gyógyulással, utóápolással kapcsolatban ITT olvashatók.)

Maradtak kérdéseit? Tedd fel őket elérhetőségeinken vagy nézd meg GYIK-et!

Megosztás

Hozzászolás

E-mail címed nem jelenítjük meg. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.